Youtube

Sunday, August 13, 2023

Resepi dan Tips Biskut Keju Cornflakes

 



Bahan-bahan

·         150gm mentega
·         80gm gula perang
·         30gm gula pasir
·         1 biji telur
·         1/2 sudu teh esen vanila
·         1/2 sudu teh emplex
·         150gm parutan keju cheddar
·         150gm tepung gandum

Saduran :  150gm cornflakes - ramas kasar

Cara-cara :

1.       Satukan tepung, parutan keju dan emplex.
2.       Pukul mentega dan gula hingga berkrim.  Masukkan telur dan esen vanila.  Putar sebati.
3.       Masukan campuran tepung dan putar dengan kelajuan rendah hingga sebati.
4.       Ambil 1/2 sudu teh adunan, golekkan ke dalam cornflakes, bulat-bulatkan.
5.       Bakar pada suhu 160C selama 30-35minit hingga keperangan. 

6.       Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara. 

No comments:

Post a Comment